background
Digitale producten
icon

Safesight

Beveiliging voor grootschalige evenementen

Werkzaamheden:

  • WebApp
  • Android
  • IOS
  • Smartphone
  • Concepting
  • Design
  • Desktop
  • Webportaal
Project banner

In het kort

Het managen van de veiligheid tijdens een festival of een grootschalig evenement is een uitdagende zaak en vergt veel overleg en planning. De veiligheidsmedewerkers hebben instructies nodig over het gebruik van hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een portofoon en instructies over hoe te handelen als er een incident is. De app traint medewerkers en zorgt voor de coordinatie bij het afhandelen van een incident middels een checklist en voorziet in een rapportage achteraf voor analysedoeleinden.

Story image

Voordelen op een rij

// 1

Snel en effectief instrueren van beveiligingsmedewerkers

// 2

Coördinatie bij afhandeling en opschaling bij incidenten

// 3

Rapportages en analyses over inzet en afhandeling van incidenten

// 4

Eventspecifieke checklist ter ondersteuning van incidentafhandeling en coördinatie


Devices

Hoe werkt het?

De Safesight software bestaat uit een backend webportaal voor het aanmaken en beheren van eventspecifieke checklists en gebruikers. In een CMS systeem worden per evenement de instructies aangemaakt en live geüpload naar de app. De app zelf draait op android en iOS smartphones en voorziet de gebruiker van incidentmeldingen en instructiekaarten.

iPhone iPhone iPhone iPhone

Flexibel inspelen op wijzigende omstandigheden

Eenvoudig toevoegen van taken

De hectische omstandigheden waarin de app wordt gebruikt vraagt om een terugkerende en eenvoudige interactie. Bijvoorbeeld door het toevoegen van nieuwe taken voor beveiligingsmedewerkers.

background

Gericht handelen bij calamiteiten

Duidelijk maken wat belangrijk is

Gevaarlijke situaties voorkomen, daar draait de app om. Wanneer zo’n situatie zich voor doet moet iedereen hiervan op de hoogte zijn. Pushmeldingen met duidelijke kleuren en indeling maakt duidelijk wat de gebruiker moet doen.

Gericht handelen bij calamiteiten Gericht handelen bij calamiteiten

Snel en goed inwerken van medewerkers

Leren met kaartjes

Beveiligingsmedewerkers worden vaak ingehuurd per festival en zijn niet altijd bekend met de situatie. In de app is een kaartjesmetafoor bedacht waarmee via de smartphone op een gebruiksvriendelijke manier uitleg wordt gegeven over belangrijke zaken. De kaartjes worden vanuit het CMS gevuld met informatie specifiek voor het event.

background

Op een evenemententerrein kan het hectisch zijn. De app raakt de essentie van het werk wat we moeten doen. Daar plukken we elke keer de vruchten van.

~ Edo de Haan - Safesight Safety B.V.

Nieuwsgierig?

Wij zijn wel benieuwd naar jouw idee dus bel of kom langs voor een kop koffie.

Timon Del Monte Lyon

Bekijk ook

Riskchallenger icon

Risk Challenger

Productivity tool voor Risico Managers

Samen Veilig icon

Samen Veilig

Veilig werken in de bouw

You are using un unsupported browser, which may compromise your experience. Please use Firefox or Google Chrome to get the best experience.