Three apps in a day

Innovatieve trajecten

BTG

Met ons binnen één dag van idee naar app prototype

In het kort

Met een groep aanwezigen van de BTG (Branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers) dompelen we ons een dag onder in de problematiek van verschillende organisaties en de mogelijkheden van een mobile app.

We beginnen de dag met tien pitches van bedrijven die allen graag een app zien als oplossing van hun (interne) business probleem. Van die tien kiezen we er drie welke een volledig proces doormaken van probleemanalyse, ideegeneratie, functionaliteiten uitdenken en uiteindelijk met een uitgewerkt ontwerp en een klikbaar prototype van de app.

Details

Statistieken

1 Dag

10 organisaties

10 idee pitches

3 Uitgewerkte ideeën

3 prototypes

Stakeholders

NIBC

Erasmus MC

UMC

Haagse Inkoop Centrale

Alianz Global Assistance

Rabobank Nederland

Sociale Verzekeringsbank

Nationale Politie

Nuon Sales Force

Grootste uitdaging

Binnen één dag een enthousiaste pitch omzetten naar een app-prototype (MVP)

Resultaat

Een dag die begint en eindigt met pitches, mooier kan het bijna niet! Ook de deelnemers die niet aan hun eigen idee werken leren veel en hebben een enorm waardevolle bijdrage. Met als eindresultaat drie pitches van de uitgewerkte concepten, omgezet naar een prototype van een mobile app.

Resultaat 1 2

Deze workshopdag begint met tien bedrijven, tien ideeën en tien pitches. Aan de groep stellen we de volgende vraag: welke van deze ideeën is het meest levensvatbaar? Een dot-voting resulteert in drie app-concepten.

De groep wordt opgedeeld en aan de drie concepten werd verder gewerkt. Door het invullen van het Experience Canvas werd het concept verder geanalyseerd, door vragen te beantwoorden als:

Welk probleem lossen we hiermee op?

Wie gaat de app gebruiken?

Welke waarde heeft de app voor deze gebruikers?

Na het analyseren van de concepten doen we er nog een schepje bovenop: welke schermen zou deze app moeten hebben om levensvatbaar te zijn? Dit bepalen we door het Walking Skeleton Canvas in te vullen. Een methode waarbij we alle gewenste functionaliteiten nog eens goed overwegen of ze echt wel thuishoren in de eerste versie van het product.

Terwijl de designers het prototype creëren, werken de deelnemers aan een pitch over hun app-concept.

We sluiten deze succesvolle workshopdag af met drie inspirerende pitches.

Nieuwsgierig?

Wij zijn wel benieuwd naar jouw idee dus bel of kom langs voor een kop koffie.

Timon Del Monte Lyon

Bekijk ook

You are using un unsupported browser, which may compromise your experience. Please use Firefox or Google Chrome to get the best experience.